25% på Rawstone Collection

Skötselråd

Hur sköter jag om mina smycken på bästa sätt? Att sköta om sina smycken och ta hand om dem på bästa sätt är A och O för att de ska hålla sig vid fint skick så länge som möjligt. Det finns flera generella skötselråd som är bra att tänka på som gäller för alla typer av smycken, men det finns även specifika för varje typ av material. 

Generella skötselråd

Vi rekommenderar att du förvarar dina smycken separat i tygpåsar för att undvika missfärgningar och att de skaver mot varandra. Samla sedan tygpåsarna i den smyckesask vi skickar med din beställning eller i ett större smyckesskrin.  Tänk även på att ta av dig dina smycken när du kommer i kontakt med vatten, som till exempel när du duschar, diskar eller badar i klorerat vatten eller i saltvatten, samt inte heller använda smycken när du sover eller sportar.

Silver 925

Silver är ett mycket hållbart material som oxiderar med tiden och kommer att mörkna. Silver reagerar på svavel, väte och syre som finns i luften, på huden, i tyger, i parfymer och hudvård. För tuffare smuts kan du använda silverdipp och putsduk för att göra smycket skinande igen. Det kan du köpa hos din närmaste guldsmed. Ett annat tips är att lägga dina smycken i en blandning av vatten och några droppar diskmedel för att sedan skölja av dem med ljummet vatten. Torka sedan försiktigt smyckena med ett mjukt material, som till exempel en bomullspad eller trasa. 

Guld 18K

Guld är ett känsligt material så det gäller att man är försiktig och sköter sina guldsmycken varsamt. Om du vill rengöra ditt smycke använd en gulddipp och putsa sedan upp smycket med en putsduk, detta finns att köpa hos din närmaste guldsmed. Vid eventuella repor eller skador på smycket får det lämnas in hos en guldsmed för professionell uppfräschning. 

Kirurgiskt rostfritt stål 316L
Våra smycken i kirurgiskt rostfritt stål är lättskötta och tål det mesta eftersom stål är ett väldigt slitstarkt material. Om smycket är smutsigt så rengörs det enkelt med lite diskmedel och ljummet vatten.